BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Experterna har fel!

Ikväll smyger alltså SHL igång för att på allvar dra igång imorgon när Brynäs premiärmöter nykomlingarna Malmö. Det är då laget ska ge svar på de frågor vi ställt oss under försäsongen, eller har det mest blivit fler frågor? 

Vad Bulan & co kommer fram till när de nu summerar den har jag ingen aning om, däremot tänkte jag bjuda er på lite av vad jag tycker om det jag sett och funderat på. 

Hur mycket man nu kan dra några slutsatser av de få träningsmatcher Brynäs spelade, jag missade dessutom matchen mot Örebro, men men, vi kör... 

Målvakter. Jag har tidigare trott på att vi har ett bra målvaktspar, möjligt topp6 i jämförelse med övriga par har jag hävdat och jag ser faktiskt ingen anledning till att ändra mig där. Jag gissar att mångas uppfattning är att Starkbaum är förstemålvakt och att Felix Sandström kommer få någon strömatch då och då när Starky behöver vila. 

Jag är långt ifrån säker på det. Att Starkbaum är en bra målvakt tycker jag inte det råder tvivel om, men han har en tendens att ibland vara ojämn och lite "fladdrig" i kassen samtidigt som han andra gånger är rena fantomen. 

Felix har visat upp en mycket lugnare spelstil, oftast väldigt placeringssäker och inte många misstag. Petter Rönnqvist på Cmore tyckte att Starkbaum ska vakta Brynäs kasse tills Sandström visat att han är så bra att han kan ta över, jag kontrar det med att jag tycker Felix ska ges chansen direkt, och gärna så ofta som möjligt. 

Jag är nämligen ganska övertygad om att vi mot slutet av såsongen har en uttalad förstemålvakt, och han heter inte Starkbaum. 

Backsidan. Det som har varit Brynäs sorgebarn. Bertilssons och Sundqvists skador oroar mig, för även om vi har Carlsson och Alftberg att tillgå om det kniper så tål inte vår backuppsättning särskilt många skador. 

Men som jag har skrivit tidigare var värvningen av Salmela över all förväntan, det tillsammans med Pudas som visserligen blandat och gett lite, Zanetti vars värvning jag kritiserade tidigare men efter att nu ha sett honom under försäsong tror kan bli ett verkligt utropstecken (bra så Einarsson? ;) ) samtidigt som Nörstebö också visat att han har mognat. 

Nej, jag är inte längre lika orolig för backsidan som jag var tidigare, bara skadorna kan hålla sig borta. 

Forwards. Där hittar jag direkt två problem, jag tycker inte vi har någon vettig fjärdekedja och Brodecki är egentligen för bra för att spela i sagda fjärdekedja vilket han fick gå ner till när Ollas gjorde comeback. 

Det är naturligtvis lite synd för Brodeckis egen del som gjorde riktigt bra ifrån sig som topp6 forward men det är ju ett ganska angenämt problem när en bra spelare inte får plats i någon av toppkedjorna. 

Tittar vi på fjärdekedjan, med kontrakterade spelare så länge Enterfeldt är borta alltså Brodecki-Blomqvist-Alcén, ingen av dem är naturlig center egentligen och det känns inte heller som de tre passar ihop riktigt. 

Lösningen skulle kunna vara Linus Ölund som varit med i träningsmatcherna och visat framfötterna, tycker han visat ett centerspel betydligt mer erfaret än de 18år han faktiskt är. Lösning eller inte, jag vill se mer av honom!

Sammanfattningsvis; Som ni läst i Mårtens inlägg tippar de flesta experter att Brynäs hamnar långt ner i tabellen, jag har under hela sommaren varit beredd att hålla med om den åsikten, kanske till och med varit ännu längre ner i vissa mörka stunder. Efter att ha sett och bedömt lagets agerande på isen, fått se nyförvärven och när vi fått in Salmela har jag blivit betydligt mer positiv. 

Experterna underskattar Brynäs precis som Bulan säger. Det finns att jobba på, och en del "om" behöver ramla på plats men jag tror detta lag kommer slåss runt strecket, och då pratar jag inte om samma streck "experterna" placerar oss i närheten av. ...

Betygsätt blogginlägg:
4
Experterna tippar SHL 15/16, del 4
Experterna tippar SHL 15/16, del 5

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen @TrakHockey Kanske Peter Andersson kan vara något för er 🤔
BrynasPortalen @Jocke_And Smått komiskt också hur snabbt de börjat försvara Shinnimins filmningar också 😁
BrynasPortalen Fiasko Sverige... 🙁
BrynasPortalen Allt som Pudas gör bra nu i VM har han lärt sig i Brynäs! 👊

Brynäs IF

Brynas ⚡Först SHL-debut, sen landslagskallelse. Bra vecka för Theo Lindstein. Han och ytterligare fem Brynäsare har kallat… https://t.co/2ja1beVxVi
5hreplyretweetfavorite
Brynas Vi fortsätter att fylla på sortimentet - nu till exempel med nya hoodies för barn. ➡️ https://t.co/gST0I27696 https://t.co/UDVTOsQ7vp
11hreplyretweetfavorite
Brynas Som alltid bjuder vi denna vecka in på lunch i Monitor ERP Arena. 🍴Meny: https://t.co/lNUXE0EQWe 🕑 Öppettider: må… https://t.co/JkMdy6KfOp
14hreplyretweetfavorite
Brynas Linköping vinner matchen med 3-0. #SHL https://t.co/uYKFxibrdU
Brynas Linköping gör 3-0 i tom målbur. Tid 58.38.