Men hur var det nu egentligen? Den där redaktören skulle ju lägga tangentbordet på hyllan och ägna sig åt andra tidskrävande saker som inte lämnar någon plats åt bloggandet - och så dyker han upp här på Brynäsportalen istället?!
 
Låt mig få förklara...
 
Undertecknad kommer att gästa BP någon gång ibland men det kommer att vara blygsamt med inläggen, m.a.o. inte särskilt ofta återkommande. En del tycker då kanske att jag lika gärna kunnat fortsätta med Brynäsredaktionen men hur kul är det med en blogg där den ende skribenten bidrar med några få inlägg per år? Nej, då är det betydligt bättre att dessa dimper ner här på BP som ändå är en aktiv supportersida med andra aktiva bloggare.
 
Så vad har vi nu då..?
 
Kommande säsong är historisk på flera sätt - Brynäs IF fyller 100 år den 12 maj 2012 och klubben kickar igång festligheterna 30 december 2011 hemma mot Växjö Lakers och det återkommande firandet under nästa år kommer att krönas med ett superduperparty efter någon av BIF:s hemmamatcher (ej bestämt vilken än) och det handlar inte om någon tråkig bankett a la Nobelmiddagen utan det blir istället fest de Luxe i hela Läkerol Arena med hänsyn till de som till mycket stor del ÄR Brynäs IF - fansen!
 
Undertecknad kan inte annat än mysa åt hur man i BIF:s ledning verkligen tänkt till i förberedelserna! Vår klubb går definitivt i bräschen för hur supportrar faktiskt ska behandlas och därmed ökar också förhoppningarna om att den negativa särbehandling av hemmastå från den gångna säsongen nu är ett minne blott.  

Den allra bästa 100-årspresenten att belöna oss supportrar med vore ju givetvis SM-guld 2012! Ingenting, inga jubileumsfester eller någonting annat, skulle kunna vara i närheten av att mäta sig med att guldet äntligen hittar hem till Hockeyhufvudstaden efter 13 långa år på villovägar!
 
Visste ni att just 13 år är vår längsta väntetid? Någon förlängning av den behöver vi inte!
 
Därför är det mycket glädjande att vi äntligen, på mycket länge, fått en huvudtränare som satt upp ett mål för säsongen2011/2012 som för övrigt bör vara målet inför varje säsong: SM-GULD! Att tränare Tommy Jonsson stigit flera grader i undertecknads ögon bara genom den handlingen är ett Understatement of the year! Men naturligtvis måste ju paketet levereras också och Tommy har minst sagt satt en stor portion press på sig själv genom sina högt uppsatta mål. BIF har idag en trupp med hur mycket potentiell som helst i sig, vi har verkligen spelare som är så hungriga, vinstgiriga och duktiga att faktiskt kan räcka hela vägen! Och inte vill väl tränare Jonsson vara som Arsene Wenger som år efter år tjatar om sitt "ungaArsenal F.C. som bara väntar på att få blomma ut". Nej, det är dags för våra kids att visa att de nu är vuxna och därmed uppgiften mogen!
 
En annan historisk bedrift i sammanhanget är att BIF, i egenskap av närvaron i Elitserien, nu slår lilla lillebror Leksands IFrekord på antal år i rad i hockeyns högsta serie! Som man har väntat på att knätofsarnas största bedrift nu äntligen plattas till - vi har väl alla fått ta del av hur skvallermaffian tjatat ihjäl sig om deras favoritlags "oslagbara" 51 år som aaaaldrig skulle kunna slås. Den visan har sinat mer och mer de senaste åren då Bajenleksingarna på dess redaktioner faktiskt insett att rekordet skulle riskeras ryka alla världens väg, och nu är det helt plötsligt tyst om ämnet - inte en rad om såväl den tangering av rekordet, som redan är ett faktum, eller bräckandet av detsamma som kommer att bli ett faktum nästa vår! Den grönvita/vitblåa skvallerkåren har aldrig gillat BIF och det ska därför bli ett sant nöje att i fortsättningen påminna dem om att lillebror inte har något rekord längre.

Undertecknad ställer ett stort hopp till att publiken, och då i synnerhet Gävleborna, nu hittar upp till Sätraåsen till de matchdagar som inte innefattas av firande festligheter, lördagsjippon och slutspel utan också till den vanliga så kallade "serielunken". Vi har många fans som bor runt om vårt rike och många av dessa spenderar mycket tid och pengar samt offrande av fritid och umgänge för att kunna se vårt lag spela. Att försöka förklara för dessa samt även de trogna ståplatsrävar i form av Kamratkompaniet och Brooklyn Tigers m.fl. varför backen från stan upp mot Sätra är såååå jobbig att bestiga är nog ingen lätt uppgift om man vill försöka övertyga!

Med all respekt för att BP huvudsakligen handlar om ishockey så vill undertecknad slå ett slag för vårt fotbollslag också! BIF:s senaste match mot Heby AIF slutade 4-4 efter en heroisk insats av grabbarna då de låg under med 4-1 fram till 62:a minuten. Låt oss nu hoppas att detta var vändningen på en hittills bedrövlig säsong som bara kan jämföras med katastrofhösten 2010som höll på att skicka ner BIF till Division 4!

Slutligen så önskar denna f.d. enmansredaktion att tränare Jonsson nu tar och sparkar sitt manskap rejält i röven så här på försäsongen - några få segrar mot finska och Allsvenska dassgäng duger inte när vi faller som käglor så fort ett motstånd från Elitserien ställs på samma is! Skärpning med andra ord!

MOT SM-GULD OCH 100-ÅRSFIRANDE DE LUXE 2012!!


Mvh F.d. Brynäsredaktionen