Härligt! Slutspelsplatsen är nu säkrad i och med segern mot HV 71. Men det var visserligen inte mycket till hockeymatch då Jönköpinggänget hade tre enheter som mentalt satt kvar ute i bussen. Men strunt samma var väl det. Men inte lika mycket strunt samma är att när slutspelet drar igång så bjuds det på helt andra bullar och då gäller det att Brynäs, denna gång, kan svara upp.

Brynäs är bra och har för närvarande tre bra kedjor när det gäller serielunkshockey. Hansens kedja har dock noll i kemi sinsemellan, när det gäller det offensiva spelet åtminstone. Men nu inför slutspelet måste Brynäs vara ärliga mot sig själva genom att krasst och objektivt gå till verket med att bli bättre att ta sig in på mål i anfallsspelet även i slutspelet.

Det är inget att hymla om. Brynäs är främst ett finsnickargäng med de spelartyper man har. Därför tror jag det är viktigt att varje enskild spelare nu tar en rejäl titt på sig själva i spegeln, knyter näven och plockar ut några extra procent när det gäller det fysiska spelet samt modet att utmana och gå rakt på mål. En extra stor spegel vill jag ge till Ove Molin, ”Åttornas” mästare. Flashig skridskoåkning och klubbteknik men har inte doppat näsan i hetluften många gånger det senaste decenniumet. Nu har han förmodligen sin sista chans….

Men mitt stalltips är ändå att Czarnecki kommer att bli tvungen att spräcka kedjan Kahnberg, Nordqvist och Molin och sätta Granström tillsammans med exfrölundaiterna, för att få igång produktionen för denna enhet även i slutspelsföre.

Just nämnde Granström tillsammans med trion Dixon, Silfverberg och Hansen har jag högst förväntningar på ska kunna tagga upp bidra till ett härligt grinigt och elakt Brynäs utan massa krusiduller i anfallszonen.

Sedan hoppas jag att det en gång för alla är färdigtjatat om Brynäs backskador. Jonssons skada var ju en förutsättning för att Kokko skulle komma hit i huvudtaget. Sedan ställer jag ett stort frågetecken om Jonsson ändå är så mycket att ha i ett slutspel? Sämst när det gäller som mest är åtminstone min bild av honom, både från serielunk (kritiska lägen i matcherna exempelvis vid forcering i slutminuten) och fjolårets slutspel.

Istället har Hietanen fått mera svängrum och Sundström gör det ändå riktigt bra på backen. Grönholm är också en bra ersättare för Andersén. Hur som helst så är min övertygelse att Brynäs framfart i slutspelet avgörs främst av dem själva. Hur hungriga är de? Hur är det med viljan att ta en smäll för att komma in på mål, vara först på returen osv?