Klubbdirektör Hans-Göran Karlsson beklagade sig, för en dryg vecka sedan i lokalpressen, om det svaga publiktillströmningen vid Brynäs två hemmamatcher i slutspelet. Lite drygt 6000 var snittet för dessa två matcher, som var t.o.m. mindre än snittet för säsongen, vilket Karlsson även påpekade. Men samtidigt kan jag då inte låta bli att undra om det inte har gått fram hos Brynäs att de lever i två olika verkligheter? Då menar jag hemmamatcher på vardagar kontra helger. Snittet i Läkerol Arena på vardagar är inte ens 5000 åskådare denna säsongen. Slutspelssnittet (båda var vardagsmatcher) måste ställas i relation till vardagssnittet för att vara relevant.

Lika relevant och viktigt är det att Brynäs verkligen tar till sig av denna tudelade verklighet och tar krafttag och nu sjösätter marknadsmässiga åtgärder, som tar stor hänsyn till att suget/efterfrågan att se Brynäs spela hemmamatcher skiljer markant mellan vardag och helg (Lördag). Lägre priser, mer kampanjer på vardagsmatcherna är två exempel, så vi slipper den trista halvfulla inramningen i Läkerol Arena betydligt oftare än vad fallet var under många matcher den gångna säsongen.

Orsaken ligger främst i att Brynäs inte förmår knyta gävleborna till sig i tillräcklig grad. Detta är ingenting som bryts i en handvändning, utan tar år att bygga upp. Tills dess förutsätter jag att Brynäs inser sin verklighet även i sin prissättning. För som det är nu, så "straffas" ju de som dyker upp på vardagar genom att behöva betala lika mycket som på helger, trots en undermålig inramning.

Brynäs A-lags säsong är nu, som bekant, över. Sett till förutsättningarna ser jag den gångna säsongen som förenings främsta på ett decennium. Nicklas Czarnecki och hans mannar har gjort en smärre bragd att de ens tog sig till slutspelet. I slutspelet visades även prov på en fin inställning och att det finns gott om karaktärstarka spelare i laget, som lovar gott inför framtiden.

Detta gäller dock inte Lars Jonsson som var en stor besvikelse. Men han var kanske rejält sliten och ur form? Han har ju dragit ett tungt lass under säsongen som helhet. Men utan tvekan sätter jag ett frågetecken för hans karaktär med förhoppning att han rätar ut den till ett utropstecken nästa säsong. Men inte ens med en Lars Jonsson i högform hade Brynäs kunnat manöverera ut Färjestad i en matchserie i bäst av sju matcher. Brynäs gjorde det förbaskat bra att spela jämnt med dem i egentligen alla de fyra matcherna. Men spetskompetensen till värmläningarnas fördel blev det som avgjorde i alla fyra.

Inget att säga om det alls och att just spetskompetens var denna upplaga av Brynäs stora akilleshäl var ju varken något nytt under solen samt något som vi alla brynäsare egentligen vetat/kännt, redan sedan truppen tog sin form förra sommaren/hösten.

En spännande "Silly Season" väntar nu. Min förhoppning och tro är att laget till allra största del får vara intakt. Laget är ju ungt, ytterst få är det ju som ännu nått och passerat sin peak. Många små förbättringar kan ge rejält genomslag nästa säsong tror jag på slagstyrkan totalt sett. Dock vill jag ha lite omsättning på spelare (par, tre, fyra stycken är lagom). Så tror jag det blir också. Vissa balanserar på slak lina just nu medan åtminstone ett par (se förra krönika) nog helt säkert gjort sitt i laget, om jag inte är helt ute och cyklar:)