Orden kommer från Tre kronors nye förbundskapten Pär Mårts. Detta stod att läsa på svttext i Söndags. Och orden avser förstås den 20-årige Brynäsbacken Mattias Ekholm som gjorde landslagsdebut i Karjala-cup den gångna helgen.
 
Som grädde på moset blev även Ekholm utsedd till hela turneringens bäste back. Dessutom är ju Ekholm nominerad till titeln "Årets rookie" säsongen 10/11 sedan tidigare. Mattias har verkligen gått från klarhet till klarhet och spelar just nu med en enorm pondus och ett stort självförtroende.
Frågan de flesta ställer sig nu är inte om utan när den gänglige försvararen åker över till Nordamerika för att pröva sina vingar. Personligen tycker jag att många har en aning för bråttom, och kanske borde Ekholm stanna kvar i Gävle åtminstone en säsong till.
 
Karjala-uppehållet har för Brynäs del inneburit en chans att öva försvarsspel och lite mer tid till att rätta till vissa detaljer som tyvärr alltsomoftast fått ödesdigra konsekvenser i form av grova individuella misstag och onödiga poängtapp som en följd till detta.
Nästan 2 veckors vila, rehab och träning betyder säkert en hel del och det känns som om uppehållet kom väldigt lägligt för Gästrikarna.
 
Niklas Svedberg som kom in och avlöste Thomas Greiss senast mot Frölunda i slutet av den första perioden, gjorde det bra och släppte endast en puck förbi sig i de 2 återstående perioderna. Jag vet inte hur Czarnecki & co resonerar? Men jag hoppas att man väljer att spela Svedberg till att börja med mot Linköping i omstarten på Torsdag.
Ge Greiss den tid han inte fick inför debuten tillbaka till att komma bättre tränad och förberedd innan man återiegn placerar tysken mellan de röda rören igen. Men det är bara vad jag anser. Tiden får utvisa.
 
Jakob Silfverberg var Brynäs andra bidrag till Tre kronor i Karjala-cup. Silfverberg spelade lika stabilt, lugnt och tryggt i landslaget som han gör här hemma. Gör det mesta rätt, samt fortsätter spela sitt spel och gör de saker han kan bäst.
Riktigt glädjande med 2 st brynäsare i landslaget.
Har på omvägar även hört att Jörgen Sundqvist fanns med i diskussionerna innan, men föll på målsnöret denna gång. Nya chanser kommer säkerligen för "Sunkan".
Hoppas att "Ekan" & "Silver" tar med sig tempot & energin in i Bif nu till omstarten.
 
Linköping borta är allt annat än en lätt uppgift i nypremiären i Cloetta center på Torsdag. LHC är ett topplag som är riktigt hemmastarka och har ett riktigt namnkunnigt lag både på pappret och på isen. Dessutom söker sökert Östgötarna revanch för förlusten i Gävle, en match Brynäs vann med 3-1. LHC-forwarden Andreas Jämtin som klev av i matchen mot Finland är osäker på spel mot Brynäs. Brynäs har mig veterligen inga skador att rapportera. "Peppar-Peppar".
Linköping har tränat hårt under uppehållet enligt dess hemsida.
 
Brynäs å sin sida inledde uppehållet med 2 träningar om dagen och var sen hellediga den gångna helgen. Tror vi får vara glada om vi får med en poäng från Linköping. Återstår att se vilka som kommer bäst förberedda på Torsdag.
 
Äntligen dags för Elitseriehockey igen

En krönika av Hagge från Brynäslegender