Varje vår överöses jag av reklam som handlar om att ett besök till våra två nordligaste län innebär ett oundvikligt minne för livet. Jag är född i de där trakterna och därför kan jag skriva under på att ett besök i Norr- och Västerbotten verkligen kan vara trevligt.

Nu väntar en tredagars turné för vårt representationslag som jag hoppas ska ge andra positiva minnen. Helst i form av elitseriepoäng. Laget står inför två svåra uppgifter. Skellefteå är alltid tuffa att möta och efter en förlust mot FBK pekar det mesta mot en, om inte välspelad, så kampfylld kväll. Det är min förhoppning att Renberg och hans kollegor på Skellefteås lönelista endast får med sig svettiga underställ och blåmärken som minnen från matchen.

När laget efter matchen sätter sig i bussen, tar vänster vid Shellmacken nedanför ishallen och sedan tittar upp på den blå skylt som anger att det är 130 km till Luleå vet vi hur det gått. Det blir sent innan man är framme och jag lovar att det blåser kallt i Luleå. Materialförvaltare Pettersson och Östling gör rätt i att packa ned mössor till hela laget.

Laget tränar på fredagen i hallen som ligger i det där industriområdet jag aldrig lär mig namnet på, men som har en vacker utsikt över staden. Det kan bli ett fint minne. Om norrskenet visar sig från den trevliga sidan vill säga.

Nu säger den med god inblick i Brynäs transporterdetaljer att laget brukar flyga till matcherna i Luleå. Ni kan mycket väl ha rätt, men då hade den här krönikan tappat en del av sina geografiska poänger och därför hoppas jag ni har fel.

På lördagen väntar match mot ett Luleå som hittat hem igen. Hemmaspelet verkar fungera som på den gamla tiden. Den gamla tiden före Kyrö alltså. I likhet med matchen mot Skellefteå kommer den här matchen att kräva mycket av vårt lag. Jag var på plats i Stockholm vid den senaste bortamatchen och visar laget samma inställning i matcherna innan speluppehållet är det min uppfattning att det kan finnas poäng att hämta.

Mitt råd till er Brynäsare som bor där uppe. Gå på matchen, visa era färger och stötta laget. Till er som har en bit att åka är rådet att åka i tid och boka hemresa till dagen efter. Ni kommer väl ihåg hur det gick senast? Flygplan som inte lyfte och flyttad matchstart.

Nåja, efter en krönika som åtminstone turistnäringen i Norr- och Västerbotten är nöjda med avslutar jag med att säga att även om våra nordligaste av län är vackra och inbjudande; glöm aldrig bort varför vi är där. Det handlar om elitishockey och värdefulla poäng. Skippa turistsnacket och sälj er dyrt. Semesterbilderna får ni ta en annan gång...

Mer läsvärt från "Hockeysossen" hittar du på Sossehockeyoch Brynäsbloggen