BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Tyckt och tänkt om Brynäs-Pardubice.

Såhär kort efter match vet jag inte riktigt var jag ska börja. De många intrycken och tankarna som snurrar runt i huvudet skulle kanske må bättre av att sorteras och funderas på en stund men, men, vi kör.

1-4 alltså, inget resultat som speglar matchbilden. Brynäs dominerade första halvan av matchen och borde ha gjort fler mål i den första perioden, Pardubices snabba kvittering direkt efter Brynäs -mycket snygga- ledningsmål var nästan den enda riktiga chans de hade i den första perioden. Dessutom måste jag säga att jag tycker det var klent agerande av både försvar och målvakt som gav den kvitteringen. När sedan det Tjeckiska laget får spela fem mot tre halvvägs in i andra perioden och gör 1-2 får de energi och jämnar ut spelet samtidigt som matchen tappar i kvalitet, Brynäs skapar chanser också i andra halvan av matchen även om det inte är i samma utsträckning som tidigare och framförallt har man stora svårigheter med det där lilla sista - att trycka in puckuslingen i mål. Pardubice skapar heller inga mängder av målchanser men är bättre än Brynäs på att ta till vara på dom, när 1-3 sitter känns det lite som Brynäs tappar luften och när 1-4 ramlar in i tom kasse med dryga två minuter kvar dör matchen. Det var helt enkelt en skitmatch som började bra och slutade dåligt, en match Brynäs borde ha vunnit redan i första perioden.

Resultatet var inte roligt, det kan vi nog alla vara överens om, men det fanns ändå några intressanta iakttagelser att göra i matchen, som att;

Även om Nokelainen är lite rinkrostig tycker jag man kan se att han är en klasspelare, får han bara vara skadefri tror jag han kommer göra stor nytta för laget i vinter. Tillsammans med Scott och Thuresson bildade han idag vad jag kan tänka mig som en trolig förstakedja även i serien.

Juniorkedjan med unga herrarna Ljunggren, Strid och Björklund samt extraforwarden Brodecki som fick hoppa in för Brodin i tredje gjorde ett fint jobb, roligt att se hur återväxten artar sig.

Kul också att Rödin spelar upp sig betydligt mot hur det såg ut igår. Jag gillar hans lite aviga stil och hoppas verkligen han får sitt riktiga genombrott denna säsong, men snälla Anton, när du får sådana lägen som du fick 3-4 gånger idag så måste du åtminstone träffa mål!

Alexander Lindgren växer i mina ögon för varje match han spelar, började kanske lite trögt idag men tog för sig mer och mer eftersom matchen led, Nordqvist ska nog inte känna sig så säker på sin centerplats om Lindgren fortsätter i samma stil.

Men det finns också ett minuskonto vi inte kan blunda för;
Just nu är den tyngsta punkten på det Brodin, varför klev han av i tredje? Vi behöver verkligen inte en skada till.

Målskyttet, många gånger gör man allting rätt fram till sista metern, sedan blir det bara pannkaka. Skärpan måste bli mycket bättre i avsluten.

Finns såklart mängder mer att säga om matchen men övriga tankar är inte riktigt färdigtänkta än så det får räcka så här. 

Ja just det, Rahm. Han gjorde ju säsongsdebut idag efter att ha rehabiliterat skada och dessutom fick han en konstig match med långa stunders sysslolöshet så jag ska inte ge mig in på att såga honom, dock skulle jag om jag tvingades välja mellan honom och igår i A-laget säsongsdebuterande Johansson just nu, skulle mitt val bli den sistnämnde.

That´s all folks...
Betygsätt blogginlägg:
3
Nästan klart.
Så här slutar serien.

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen RT @soderlundsandra: Swisha nr 123 547 78 15 för att stötta Brynäs om du har möjlighet. En självklarhet för mig att stödja klubben i mitt h…
BrynasPortalen RT @Brynas: Framtiden från start mot Leksand! I dag välkomnar vi nästa A-lagsdebutant, juniorlandslagsforwarden Alexander Ljungkrantz. Han…
BrynasPortalen Spelar ju ingen roll att vi förlorar... Växjö möter ju ett bottenlag. #3enkla
BrynasPortalen @H_Fahlstedt Det Scott fick matchstraff för var tom mildare än det där...

Brynäs IF

Brynas RT @JCahling: ALLA Brynäsfans! Wow vilket engagemang!😀❤️💪Och det fortsätter att öka. Kan avslöja att vi oxå nås av intressanta samtal från…
1hreplyretweetfavorite
Brynas En fråga till Peter - varje dag, hela juli! Lär känna SHL-huvudtränaren i vår sommarserie, som bygger på era inski… https://t.co/KgUQmVkHz4
2hreplyretweetfavorite
Brynas @snackskungen 🙏🙏 Finns olika sätt att stötta sin förening. Just det här är oberoende av både geografi och logistik… https://t.co/zWssW1k0Xs
3hreplyretweetfavorite
Brynas Vi fortsätter uppåt. Tillsammans.
4hreplyretweetfavorite
Brynas På två dagar.
21hreplyretweetfavorite