BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Tråkigt x 2.

Jag tänkte, till skillnad från de flesta andra idag, ta upp att det faktiskt spelades hockey i LA igår också. Eller vad man nu ska kalla det.

Brynäs gör ingen helgjuten insats igår. Det blir för dålig fart, man faller in i ett spel som är alldeles för omständigt och det blir mer soloåkning än lagspel ju längre matchen lider. Men frågan är om Brynäs är dåligt eller om Luleå gör dem dåliga. Själv tycker jag det lutar åt det senaste.

Luleå spelar smart och effektivt, man gör sin grej helt enkelt och man gör det bra, men det är gud förbanne mig så oerhört tråkigt att se på. Man har en tät defensiv och även om puckinnehav och skottstatistik i långa stunder tycks peka på att Brynäs har övertaget så var min känsla ändå att Luleå hela tiden styrde spelet. Dem lät Brynäs dutta runt längs sargen och ta skott från dåliga lägen, de få gånger det verkligen blev riktiga chanser stod deras målvakt upp bra. Sedan får man ju säga att ett heltaggat Brynäs i toppform hade kört över Luleå av igår, men som sagt, det var ingen helgjuten insats från hemmalaget. Kort och gott en tråkig förlust mot ett tråkigt gäng.

Tråkig kan man väl också benämna den händelse som blev matchens snackis, ni vet vilken.
Innan jag säger något om den så kom ihåg att detta är en Brynäsblogg och jag är Brynässupporter, självklart är jag färgad, att försöka låtsas något annat vore bara löjligt.

Nåväl. Bertilsson delade ut en saftig smäll, "expertisen", pressfolk och övrig media tävlar idag i att överträffa varandra i frågan om hur lång avstängning han bör få för sitt våldsamma, fula och respektlösa tilltag. Skalan sträcker sig vad jag sett just nu från 10 matcher upp till livstid för mordförsök. Nåja, det sista var inte riktigt sant då det inte sagts uttryckligen, men tonläget ligger där någonstans.

Sansa er skulle jag vilja säga, även i helvetet finns gradskillnader.

Nej, det var inte snyggt gjort av Bertilsson. Ja, tacklingen var onödig och respektlös eftersom Jens Berglund inte såg den komma, av samma orsak blir smällen våldsam men att som i vissa kommentarer påstå att Simon medvetet går in för att skada tycker jag är befängt. Han tar ett beslut att sätta in en tung tackling, går inte in med armbågar och går på kropp. Ett dåligt beslut han borde ha undvikit eftersom han kommer in för hårt och i fel läge, men knappast avsett att skada.
Nu fick Bertilsson matchpenalty och är därmed avstängd nästa match, det köper jag utan problem. Jag kan t o m tänka mig någon match till för att lära honom att inte ta sådana oerhört korkade beslut i fortsättningen men sedan får det räcka. 

Tillspetsade artiklar och rop på hårda straff ger naturligtvis fler läsare men tar enligt min mening bort fokus på det vi egentligen borde fundera på. Vad hade t ex hänt om Berglund hade rest sig omedelbart och ambulansen blivit kvar i kulisserna, hade frågan ens kommit upp då? Troligtvis inte men hade det gjort tacklingen mindre fel? Sådana här händelser sker då och då inom hockeyn men det ges väldigt mycket dubbla budskap om dem. Herrar Renberg, som igår tydligen  krävde hårt straff för att få bort sån´t skit, och Wikegård satt förra säsongen och hyllade en liknade tackling på -om jag minns rätt- Hlinka, han borde lära sig att hålla upp huvudet hette det då. Just den tacklingen ledde inte till någon skada men vad sänder det för signaler till en tacklingsvillig ung kille när han ena gången får höra att det är ok och nästa gång blir hängd i media?

Ett i mitt tycke sansat och bra inlägg om händelsen hittar ni HÄR.

Betygsätt blogginlägg:
1
Skräckupplevelser och lite back.
He´s alive!

Related Posts

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen RT @soderlundsandra: Swisha nr 123 547 78 15 för att stötta Brynäs om du har möjlighet. En självklarhet för mig att stödja klubben i mitt h…
BrynasPortalen RT @Brynas: Framtiden från start mot Leksand! I dag välkomnar vi nästa A-lagsdebutant, juniorlandslagsforwarden Alexander Ljungkrantz. Han…
BrynasPortalen Spelar ju ingen roll att vi förlorar... Växjö möter ju ett bottenlag. #3enkla

Brynäs IF

Brynas "Molin är bättre tränad än någonsin", sa Daniel Mannberg. Så vi var så klart tvungna att ta ett snack med #24 efte… https://t.co/7P9vuKDaNj
18hreplyretweetfavorite
Brynas Vi ser fram emot att se måljubel från Bulan när matcherna drar igång i vinter! https://t.co/f4HXczZtmH
Brynas Katerina Mrazova vill bygga vidare på förra säsongen. Och vi lovar att inte klaga om hon bygger vidare på sina 51… https://t.co/nL6vLiktHl
Brynas Äntligen ispremiär! Idag går SHL-truppen på is för första gången den här säsongen. Vi sänder live och gästas av her… https://t.co/AWjVlej7Hb