BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Tankar om utlåning av spelare.

​Tidig fredag morgon kom beskedet att Marcus Ersson och Daniel Mannberg lånas ut till Almtuna och med tanke på den breda trupp Brynäs har är det inte särskilt förvånande att det skulle komma någon eller några utlåningar förr eller senare. 

Det finns dessutom goda argument för att låna ut just dessa två, även om jag personligen har ett par goda argument emot, åtminstone vad gäller Ersson. 

I Mannbergs fall är det ganska givet. Han kommer tillbaka från skada och behöver matchträning, jag tror det kan bli bra för alla parter med en tid i Almtuna. Och ärligt talat, med det lag Brynäs kan ställa på isen just nu har jag svårt att se honom som något annat än 14:de forward, bättre då att få speltid i Allsvenskan än sitta på läktaren i SHL. 

Angående Ersson är jag som sagt mer kluven men klart är att det finns många fördelar med att låna ut honom nu. Att få regelbunden speltid på seniornivå kommer gynna hans utveckling likt det gjorde Linus Ölund ifjol och vi kan nog räkna med att han får en hel del speltid med större ansvar då Almtuna vad jag förstår har en aning tunn backsida. Det problemet finns ju inte direkt i Brynäs så även om han nu skulle få speltid i SHL kan vi anta att det blir relativt få minuter vilket kan vara roligt i sig, men sannolikt inte lika nyttig för hans utveckling. 

Därför menar jag att det är rätt för Erssons egen del att låna ut honom och något vi kan få stor nytta av längre fram i vinter (återigen, minns Ölund). 

Egoisten i mig vill dock säga emot, jag tycker Ersson under slutspelet i våras visade att han håller för spel på SHL-nivå. Han är ingen toppback men i mina ögon håller han ingen sämre klass än 2-3 av våra andra backar och personligen ger en lokal kille mig mer motivation att köpa biljett än en likvärdig import. 

Enkelt sammanfattat kan man säga att jag hade föredragit att se Zanetti lånas ut och Ersson ta hans plats, men för Erssons egen del och för Brynäs i det långa loppet tror jag det är bättre med en utlåning tills vidare.

Rätt eller fel?

Betygsätt blogginlägg:
1
Varför granskas inte dessa situationer?
Publikfiasko ikväll?

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen Vila i frid Brynäskompis! Vi glömmer dig aldrig.
BrynasPortalen RT @TommySjdin: Ang Clark sk filmning, Händer i stort sätt varje match. Och en naturlig reaktion när klubban härjar runt ansiktet är att ma…
BrynasPortalen Mål nr 6000 gjordes av Westfält!
BrynasPortalen Blir det mål nr 6000 ikväll? https://t.co/tzI7ZS3lnd
BrynasPortalen @jocke_and Skönt att han börjat hitta målet igen.

Brynäs IF

Brynas Trinec vidare till semifinal när Brynäs föll med 5-3 hemma. https://t.co/QmM3phX8pG #Brynäs #ChampionsGobeyond
3hreplyretweetfavorite
Brynas Med 20 sekunder kvar gör Třinec 3-5 och Brynäs CHL-äventyr är därmed över för denna gång. Vi vill tacka alla er som… https://t.co/koa2Zji9Dr
4hreplyretweetfavorite
Brynas Efter 09:03 reducerar Brynäs till 3-4 genom Mannberg! #brynäs #championsgobeyond https://t.co/45uhHIN922
4hreplyretweetfavorite
Brynas Třinec nätar återigen redan 25 sekunder in i den tredje och med ställningen 2-4 krävs det nu alltså fyra Brynäsmål… https://t.co/9RhungDNuF
4hreplyretweetfavorite
Brynas Tre minuter kvar till nedsläpp i kvällens tredje period och ställningen är 2-3 #brynäs #championsgobeyond 📸: Bild… https://t.co/fiiRmViIBu
4hreplyretweetfavorite