BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Slut, på ont och gott.

Ännu en säsong är till ända och det där svarta hålet i hjärtat som följer uttåget börjar kännas smått välbekant numera, men efter denna miserabla säsong känner jag att det ändå går att leva med, sättet man förlorade sista matchen till trots.
Om någon för två månader sedan hade sagt att vi skulle komma att slå ut Färjestad i play-in och åtminstone vara spelmässigt jämn med Skellefteå i ett par, kanske tre kvartsfinalmatcher hade jag -som normalt är den obotlige optimisten- nog bara ruskat på huvudet och kallat dem för orealistiska.
Vi får inte glömma att vi faktiskt kunde ha varit där Leksand är idag och just den tanken får mig att känna en lättnad som delvis väger upp den tyngd bedrövelsens blöta filt lagt över oss.
Testa själv vettja, säg högt: "Leksand måste åka ner till halvdanskarna och spela kval, det slipper vi!" Visst känns det lite mindre jävligt att åka ur i en kvartsfinal då?

 

Men om vi nu ska återgå till allvaret, vi fans kan stryka denna säsong och börja se fram emot nästa, det är ett privilegium man som supporter har. Föreningen, ledningen, de inblandade i formerandet av framtiden har inte den förmånen utan för deras del gäller att utvärdera säsongen, ta lärdom och rätta till det som var mindre bra.
Personligen anser jag att det gäller hela föreningen, inte bara det sportsliga. För om vi ska vara krass så har vi efter en succésäsong 11/12, både sporsligt och ekonomiskt, inte förvaltat den framgången på bästa sätt.
Missförstå mig inte nu för visst är väl skybar en häftig grej och jag gillar verkligen, jag menar verkligen, samarbetet med unicef, tycker dessutom det är en kul grej med vindsnurrorna på arenans tak men samtidigt är det något som gnager inom mig. Det läggs en hel del energi på saker runtomkring Brynäs, kanske det är dags att rikta en del av den energin mot kärnverksamheten, hockeyn, det som faktiskt är förutsättningen för att driva runt hela cirkusen?
Det jag ställer mig lite frågande till är om det verkligen lockar fler besökare att få dricka några öl på ett bekvämt sätt eller om det kanske är mer värt att försöka få till ett slagkraftigt och profilstarkt lag? Själv äter jag gärna en kokt med bröd i paus och dricker en kopp kaffe till det, mer kringhändelser behövs inte för min del, däremot vill jag se bra hockey som helst slutar med Brynäsvinst...say no more!

 

Om vi nu ska ta och blicka framåt; Bulan skrev på för två år som coach, ni som följer mig på twitter vet att jag inte är odelat positiv till det men den energi och det engagemang han infört i Brynäs får mig att bli lite nyfiken på vad han kan göra när han får vara med från start, därför ser jag fram emot kommande säsong, trots tveksamheter angående en enkelspårig spelidé och viss orutin. Får han ett för honom rätt spelarmaterial att jobba med så kan han på många sätt vara precis vad Brynäs behöver just nu.

 

Vad gäller spelartruppen kommer vi garanterat få se en del förändringar, en del kontrakt går ut, inte helt osannolikt att något eller några kommer köpas ut, vem eller vilka som blir kvar/försvinner kan vi bara spekulera om men för att ge er någaot att skratta åt, eller skälla på tänkte jag delge er några av mina tankar om vad Brynäs behöver/bör göra under silly season.
 
Målvakter.
Jag gillar Starkbaum, han verkar vara en skön kille, träningsvillig och en ren fantom stundtals. Tyvärr inger han inte riktigt den där bäst-när-det-gällerkänslan. Kontrakt över nästa säsong. Jag har försvarat honom tidigare, nu är jag dock mer tveksam. I pipelinen finns både Johansson men kanske främst Sandström, läge att släppa fram dem anser jag, varvat med Starki då naturligtvis, tror dock Bulan anser annat. Skulle det ligga något i spekulationer om Markström eller Lindbäck som hemvändare så måste Bengtzén vara med o hugga där, tror dock inte någon av dem kommer hem än.

 Honken. Min personliga favorit. Gjorde bejublad comeback när Brynäs hade skadeproblem på målvakter och det med den äran. Men Honken är skadebenägen själv så även om en hel Honken är en alldeles utmärkt backup, kanske tom slåss om förstaspade, så sger jag nej till en förlängning. Skulle dock gärna se honom kvar i föreningen, finns mycket erfarenhet i honom o jag ser ledaregenskaper där, känner han sig klar med spelandet skulle jag gärna se honom som någon form av assisterande tränare, kanske som lärling hos Pecka.

 
Backsidan.
Andersén, Bertilsson, Eklund, Nörstebö, Sunken och Westlund sitter på kontrakt.
Eklunds kontrakt bör brytas omgående, Djoos som är på lån från Washington räknar jag med att (och hoppas) han tar steget över pölen, jag tror han skulle må bra av den erfarenheten. Jag hoppas vidare Bengtzén får Slovak att stanna och att stor kraft läggs på att hitta en spelskicklig, offensiv och rutinerad back, ska vi leta ut ett par mycket viktiga punkter för lagbygget nästa säsong så är just den backen en av dessa punkter. Där har vi sex backar, utöver det kommer några duktiga juniorer upp, det finns möjligen behov att värva in en till back men jag tycker vi kan börja här. Alltså ex:
Slovak-Ny offensiv
Andersén-Nörstebö
Bertilsson-Carlsson/Sunken/Westlund/Deutsch.
 
Forwards.
Som det ser ut idag har vi 11 forwards på kontrakt, Bill Sweatt med sitt 1+1år inräknad. Vilket egentligen gör 10 eftersom Sweatt valde att säga upp sitt optionsår. Det sägs att det kan vara en förhandlingstaktik. Jag droppar en liten bomb här...

 

Släpp honom! 

 

Bill har varit en attraktion att se, en av våra absolut bästa poänggörare och vad det verkar en rätt skön kille, men ingen är oersättlig och jag ser faktiskt två olika orsaker till att låt honom gå.
1. Jag förstår att det är hur det fungerar i dagens hockey men väljer man bort Brynäs för att annan klubb bjudit över en lön som knappast gjort spelaren till fatigglapp, så låt han gå. Jag kräver inte att de ska ha klubbmärket i hjärtat men ser gärna någon slags stolthet över märket hellre än bara en jakt på pengar. Om det nu är så han tänker.
2. Vi kan få klokare lösningar för de pengar han kostar. 
Som jag ser det är Anton Rödin idag en spelare som skulle kunna leda laget framåt, för att maximera hans förmåga behöver vi en spelskicklg center bredvid honom, Scott blev omgjord till center av nöd och tvång i Brynäs förra säsongen men är naturligt en ytterforward. Släpp Sweatt och satsa på att få en riktig förstecenter mellan Scott och Rödin. Där har vi vår förstakedja. Utöver det vill jag se en checkingline med tvillingarna PW och önskenyförvärvet Jocke Rohdin. Sedan blir det lite svårare, men Enterfeldt som andracenter mellan Ollas? och Lindblom vore skönt. Brodecki- ? -Lööke i tredje. Blir några över o fattas några i den modellen, men för att ta det helt kort:
Scott-Ny-Rödin.
Ollas-Enterfeldt-Lindblom.
Brodecki-Ny/Nordan-Lööke. Ser gärna att Nordqvist får nytt kontrakt, förutsatt att man inte hittar bättre lösning för samma pengar.
PW-PW-Jocke Rohdin.
Mannberg extra, Jakob Blomqvists kontrakt bryts.
 
Tycker du/ni att jag har fel så kommentera gärna, men eftersom jag alltid har rätt lär det bli ont om kommentarer...
Betygsätt blogginlägg:
3
Ny förlust och 0-2 i matchserien
Det är dags att sluta vara nöjda!

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen @EAndersin90 @SpralligPojk @cmoresport Hur många matcher fick han?
17hreplyretweetfavorite
BrynasPortalen Är det ok med huvudtacklingar i @SHLse nu? Först anmäls inte den på Scott och sedan kommer den här solklara. https://t.co/WXjIXIozCE
17hreplyretweetfavorite
BrynasPortalen Brynäs 👍 Luleå 💸 Frölunda 👎
BrynasPortalen Otroligt skönt Brynäs! Imponerande med den frånvarolistan!

Brynäs IF

Brynas Ni fortsätter att öka! #tillsammans https://t.co/vTytFMMtbH
12hreplyretweetfavorite
Brynas Ölunds mål alltså! 😎🔥 https://t.co/2qyCGnwkwj
15hreplyretweetfavorite
Brynas Öppna brev från klubbdirektör Michael Campese är en del av det du får tillgång till som Privatpartner. Denna gång… https://t.co/diokjrc9ZQ
17hreplyretweetfavorite
Brynas Vad sägs om att börja dagen med lite segerkänsla? 🤩 Häng med in i omklädningsrummet efter vinsten mot Örebro. https://t.co/qVXVPnZAz6
21hreplyretweetfavorite
Brynas 🎙️ | Se presskonferensen från kvällens match. 👉Länk: https://t.co/oPxNCnUmdz https://t.co/aAjJ1Ct7sR