BP Bloggen

Skriver om Brynäs och hockey i allmänhet

Silly season har börjat.

Så har då våran nya sportchef Stefan Bengtzen påbörjat sitt första lagbygge. Så mycket har vär inte hänt vad gäller nybyggandet ännu. Det som däremot har hänt är att Anton Rödin förlängde med tre år och idag blev även Lukas Kilström klar för ytterligare två år.

 

Annars har det mest blivit att rensa ut gammalt för att kunna ersätta med nytt matrial. Daniel Brodin meddelade efter uttåget mot Skellefteå att han återvänder till Djurgården. Idag kom också beskedet att Alexander Lindgren, Jonas Nordqvist Tomas Slovak samt Tim Wallace får lämna klubben. Dessutom så har ju Christian Djoos dragit och han räknar inte SB men i Brynäs nästa säsong.

 

Sen kan man alltid spekulera i varför dessa spelare får lämna, men nu är det SB som styr bygget och valet av material. Att han tidigare vid ett par tillfällen gått ut öppet och ifrågasatt sin företrädare Micke Sundlövs lagbygge gör ju att nu måste han bevisa att han inte bara är bra på att prata utan att han visar handlingskraft också.

 

För om SB nu vill sätta sin stämpel på det här laget så vill vi nog se lite mer fingertoppskänsla än vad han visat hittils. Visst blev Slovak en riktigt bra värvning. Tycker även han visade handlingskraft när han plockade bort hela tränarstaben och inte bara T.J  Att valet av Bulan och Petter gav även den önska effekt. Men i ärlighetens namn fanns det ju inte så många andra lediga att välja på då just då.

 

Nu vill jag se värvningar som gör skillnad. Värvningar likt Tomas Slovak. Inga mer Jesse Niinimäki. Tim Wallace visade sej inte vara det nyförvärv (lån) vi hoppats på och den nytändning det snackades om kom aldrig riktigt. En helt okay sejour men inte mer. Att Mannberg blev en hit hade vi nog inte förväntat oss men här var det väl Bulan som ville ha honom och inget ess SB plockade fram ur rockärmen.

 

Hade gärna sett både Slovak och Nordqvist i Brynäs tröjan även nästa säsong. Men så blir det nu inte. Nu ska jag med stort intresse följa denna löjliga säsong och vad SB levererar. Så sportchefen. Nu är det upp till bevis. Nu räcker det inte med ord och fina visor. Nu är det handlingskraft och fingertoppskänsla som gäller. Bygg gärna om men bygg rätt. Börja med att sajna Bill Sweatt.

 

Till sist vill jag tacka Lindgren och Nordqvist för lång och trgen tjänst i Brynäs. Dessutom tack Slovak och Wallace för den tid ni spenderade hos oss. Även Brodin bör namnas för sina två år i klubben. Lycka till samtliga i framtiden vart ni än hamnar.

Betygsätt blogginlägg:
0
Det är dags att sluta vara nöjda!
Några rader om årets silly season

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen Härligt Brynäs! Alltid skönt att slå FBK!
3hreplyretweetfavorite
BrynasPortalen Damerna öser på mot Luleå! 👍
7hreplyretweetfavorite
BrynasPortalen Spelar Brynäs så här på lördag blir det tvåsiffrigt förlust... 😤
BrynasPortalen En hel del vettigt i Ettanfotbolls ordförandes krönika, bland annat angående publik! https://t.co/fxY5eYuMTT
BrynasPortalen Seger 👍 Men vi kan ju vara ärliga och säga att det var tur att vi inte mötte ett bättre lag än Leksand.

Brynäs IF

Brynas Ohh så skön seger! 🤩 Vi åker till Karlstad och plockar med oss säsongens första SHL-vinst hem efter 5-3 mot Färjes… https://t.co/ss2oTjNB9A
3hreplyretweetfavorite
Brynas Ölund ser en tom kasse och ba: "hej hej"! 😍 5-3 med dryga minuten kvar! https://t.co/WZih8PU1DP
3hreplyretweetfavorite
Brynas 🚨 MÅÅÅL! | Mannberg ger oss 4-3! 🙌 https://t.co/Tx6VRKk1iR
4hreplyretweetfavorite
Brynas Tredje perioden igång - let's go!
4hreplyretweetfavorite
Brynas Andra perioden slut vid ställningen 3-3. 🔜 Tredje perioden och fortsatt jakt på seger.
4hreplyretweetfavorite