BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Fuleå.

Jag är Norrlänning av födsel och ohejdad vana, med det följer att man är lite av en Norrlandspatriot i hockeysammanhang. Det är väl inte på blodigt allvar direkt men säg att t ex Frölunda möter Timrå, ja då håller jag gärna en tumme för klyktattarna. Naturligtvis förutsatt att det inte ställer till något djävulskap för Brynäs. Liknande förhållande har jag till de flesta Norrlandslag.

Med Luleå är det dock en annan femma, vi kom på kant med varandra redan från början. Ni förstår ju själva, blekgula dräkter med en lieförsedd (lien sas föreställa en hockeklubba) streckgubbe på bröstet, stålmannen kallade dem själva visst gubbstackarn, personligen minns jag den som någon slags Linus på linjen goes höbonde. Där och då blev Luleå till Fuleå för mig och inte fasen kunde man känna sympati för ett Fuleå. Att dem sedan under en tid hade den dåliga vanan att spöa Brynäs de gånger jag lyckades ta mig ner till Gavlerinken gjorde ju inte saken bättre.

Med åren har mitt ogillande avtagit till att nu mer likna en axelryckning och någonstans har jag väl insett att det där med Fuleå egentligen var rätt barnsligt, men det där med att känna sympati för att det är ett Norrlandslag, nej det finns fortfarande inte riktigt.
Just därför känns det väldigt konstigt att jag just nu tycker det ska bli spännande att se hur det går för Luleå kommande säsong och faktiskt kommer på mig själv med att viss nyfikenhet kika på deras trupp.

Spännande för att Luleå som jag ser det nu tänker utanför boxen, för inte har man väl värvat spelare som Klasen och Hirschovits för dem ska åka som fasen, gnugga på utan att tackla för att inte riskera utvisningar och allt det i 20-sekundersbyten? Det vore iofs förmätet av mig att påstå att jag vet hur Rönnqvist&co tänker, men nog tycker jag det tyder på en liten kursändring i spelidén däruppe.
Värvningen av Anton Hedman förstår jag dock inte riktigt, men det är kanske ytterligare ett bevis på tänk utanför boxen. Sedan är man ju nyfiken på hur Robin Jacobsson och Niklas Fogström ska klara sig i Elitserien. Spännande som sagt. I övrigt har man plockat hem ett och annat känt ansikte vars bidrag till laget kanske blir viktigare i omklädningsrummet än på isen.

För tillfället har Luleå en så stor trupp att det är lite svårt att sia om hur dem kommer att ställa upp laget men man har bra målvakter, material man borde kunna plocka ihop ett starkt försvar av och om Rönnqvist lyckas sy ihop det hela på rätt sätt tror jag laget kan bli farliga framåt också.

Jag tror dock inte Luleå kommer vinna serien den här gången. Ifjol kändes det som dem körde fullt ös så långt det räckte, när slutspelet kom och de andra lagen växlade upp fanns inte tillräcklig kraft kvar att svara upp, jag tror man har tagit lärdom av det inför denna säsong. Ingen förstaplats i serien alltså men jag håller inte för otroligt att Luleå kan vara en av utmanarna till guldet denna säsong.

1.
2.
3.  Linköping.
4.  Luleå.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Växjö.
12.
Betygsätt blogginlägg:
2
Tippar vidare.
Försäsongen har börjat

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen Damerna öser på mot Luleå! 👍
2hreplyretweetfavorite
BrynasPortalen Spelar Brynäs så här på lördag blir det tvåsiffrigt förlust... 😤
BrynasPortalen En hel del vettigt i Ettanfotbolls ordförandes krönika, bland annat angående publik! https://t.co/fxY5eYuMTT
BrynasPortalen Seger 👍 Men vi kan ju vara ärliga och säga att det var tur att vi inte mötte ett bättre lag än Leksand.
BrynasPortalen Ju längre SHL skjuts upp desto bättre... 😬

Brynäs IF

Brynas Andra perioden igång nu!
19mreplyretweetfavorite
Brynas Första perioden slutar 2-2.
38mreplyretweetfavorite
Brynas Kortvarig glädje, för bara fem sekunder senare gör Färjestad 2-2...
50mreplyretweetfavorite
Brynas 🚨 MÅÅÅL! | Bulan gör 2-1 i PP! https://t.co/7Uii38pJnz
51mreplyretweetfavorite
Brynas Efter 6.44 kvitterar Färjestad till 1-1.
59mreplyretweetfavorite