Under säsongen har Brynäs stjärnor, från diverse håll, blivit anklagade för att falla lätt och "filma" till sig utvisningar, senast var det visst någon fiskmånglare som kallade det för tjejgrejer. Självklart passar man på att grina och gnälla lite extra över det i pressen inför slutspelet, helt enkelt för att man är rädd för Brynäs fina powerplay. Varje chans att försöka påverka domarna till att blåsa mindre som erbjuds välkomnas naturligtvis av dessa sillstrypare som vet att det kan komma att krävas en del fula tag för att hänga med när Brynäs sätter upp full fart.

Saken är den att jag till viss del förstår gnället, kanske förstärker Brynäsarna situationen ibland -något dem för övrigt är långt ifrån ensamma om- men istället för att börja gapa och skrika efter filmningsutvisningar kanske gaphalsarna borde kika på det hela från andra hållet.

Hårdbevaka killar som Silfverberg och Järnkrok en match så upptäcker ni hur otroligt mycket skit, rent ut sagt, dem får stå ut med. Det är hakningar, slashingar och fasthållningar i parti och minut, spelförstörande tilltag som inte hör hemma i en rink och som inte sällan sker när domarna har flyttat fokus från situationen, därför leder dessa tilltag sällan till utvisning. Smart sätt att neutralisera Brynäs stjärnor säger förmodligen en del. Fusk, mygel och om jag ska hårddra det, ett sätt att sakta men säkert ta död på den spelglada hockeyn kallar jag det.

Så om nu en Brynäsare förstärker en situation för att uppmärksamma domarna på vad dessa gladhockeyns bödlar håller på med, bra! Kalla det fillmning om ni vill, jag ser det som en välgärning och ett hopp om framtiden för oss som faktiskt gillar underhållande lir därute på banan.