BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

F.d. Brynäsredaktionen listar.

Vi ramlar väl in på ämnet listor igen i ett desperat försök att hålla avstånd från tacklingsdebatten som förföljer oss - vi har ju nämligen inte belyst ämnet matchdräkter än! Ni kommer att bli föga förvånade över vilka som är etta med tanke på undertecknads enögdhet som jag vårdar ömt om! 

Men då kör vi väl då...

1. Brynäs IF
Naturligtvis! Världens ädlaste, finaste, bästa och vackraste klubb bär också de allra vackraste dräkterna! Svarta heltäckande med rödgula axelränder *flämt, dräggel* emblemet i mitten, röda och gula ränder på damasker, armar och midja...ja, det kan inte bli mycket bättre än så...jo, förresten - det kan det faktiskt! De just nämnda rödgula ränderna hade faktiskt sin allra snyggaste kombination 2005/2006 samt 2006/2007, kör gärna den versionen igen! Sen är vi säkert många "gamlingar" som bara längtar efter att BIF någon gång återgår till den varianten av klubbemblemet som prydde tröjorna till 1987, med guldringen. Kom tillbaka, kom tillbaka!! Sedan 2009 har BIF dessutom haft den goda smaken att pryda bortastället helt (nåja, nästan i alla fall) efter 1964 års gulddräkter då dessa fortfarande var vita. För det måste trots allt sägas - fram t.o.m.2008/2009 imponerade inte bortastället något vidare, men det tog också man fasta på och BIF är idag på en helt egen nivå när vi snackar matchställ, detta trots att det finns förbättringar att göra. Stil och klass - Bra, Bättre, BRYNÄS!

2. Växjö Lakers HC
Undertecknad är imponerad av flera skäl! Vi börjar med utseendet på både hemma- och bortastället - är det någon mer än jag som tänker "Edmonton Oilers" när man tittar på Växjö? Har de ens själva tänkt på det eller var det bara en lyckoträff? Hur som helst, så är det en mycket lyckad sådan och undertecknad kan bara gratulera klubben - marinblått och orange ÄR en snygg kombination, det förstod Oilers för länge sen och det förstod även Lakers 2011! Sen vill undertecknad också gratulera till bytet av klubbemblem - det kan visserligen ses som att häda duktigt men om ett klubbmärke ska bytas ut så är det när föreningen är i dess tidiga ungdom och det är Växjö idag. Det finns andra lag i Elitserien som gjort likadant och ingen av dem har lyckats till det bättre men Växjöarna gjorde det med stil och klass!

3. AIK
Klassiska Gnaget - vet ni, undertecknad tror att man måste vara Djurgårdare för att tycka att AIK:s dräkter är fula. Men det är faktiskt så att gänget från Ritorp alltid haft förmågan att kombinera färgerna svart, gult och vitt på ett bra sätt! Det som kanske imponerar mest är deras förmåga att alltid få till ett snyggt bortaställ...nåja, nästan i alla fall - några utflykter på 1980-talet i som påminde mer om Bajare och Leksingar för att blidka spel- och elektroniksponsorer var lite pinsamt. Nåja, annars Gnaget har nästan alltid haft en förmåga att presentera ett snyggt hemmaställ och oftast ett ännu snyggare vitt bortaställ. De måste man ge dem, skadedjur som de ändå är!

4. Skellefteå AIK
Klassiska SAIK - OK, visst förstår man gnagarna i sina bittersura kommentarer om "kopior", "Rip-off AIK", osv. Men utseendet på SAIK:s dräkter är ändå av det klassiska slaget och tittar man på hur det t.ex. såg ut under guldåret 1978 så är det inte mycket som skiljer från dagens version, gulsvarta ränderna från axlarna till handlederna. Litet minus till bortastället som inte längre får vara de klassiska gula utan istället är vita sedan några år. Men å andra sidan så är inte de så fula de heller. Stort cred till SAIK för att de numera kör den gamla versionen efter Skellefteå HC-experimentet som var en hårresande katastrof! 

5. Luleå HF
Alltså, Luleå hade kunnat legat flera placeringar upp om det inte varit för ett emblem samt en envis behållning. Så här är det - klubben har tagit ett steg, som undertecknad vill kalla det, mot de klassiska snygga hemma- och bortaställen som spelarna bar på 1980-talet och början på 1990-talet (Ja, jag ÄR svag för klassiker!). Det känns liksom lite Svenskt Stål igen om Lulä Hockey. Tyvärr så tar man, än så länge i alla fall, inte stegen fullt ut och slänger på det gamla emblemet svarta pucken med spelaren som höjer sin klubba. Man väljer istället att förnya Bearsmärket, och det inte till någon bättre variant direkt. Dessutom så envisas man fortfarande med ett vitt tredjeställ (eller är DET andrastället?) som tar utrymme från det mycket läckrare gula man numera har, illa illa. Annars känns som att Luleå nu går i rätt riktning med återkommande röda respektive gula tröjor kombinerade med svarta byxor och svarta axelränder, som det var förr. Men de har som sagt en del kvar att göra... 
 
6. Modo Hockey
Vi kommer väl alla ihåg hur det såg en gång i tiden? Rött, rött, rött och åter rött med lite vitt när det var bortamatcher, skittrist. Men på senare år har Modo faktiskt haft lite mer fantasi och numera är brallorna och hjälmarna svarta samt att ärmarna är gröna. Det är bättre och lite roligare men det känns ändå som det finns en del jobb kvar att göra, dessutom vet jag ingen klubb som ändrat emblemet som ofta som Modo. Därför finns det flera klubbar som bräcker dem på listan.

7. HV71
Gult! Det är det som räddar HV:s blåvita röra. Det är den gula färgen som ger en annars tråkig kombination den touch den behöver för att nå 7:e platsen. Man ska dessutom ha cred för att man var en av de som fattade galoppen och tog bort sitt amerikaniserade blåtjurmärke och återinförde den vanliga HV71-loggan. Den beundrar man i och för sig inte heller rent utseendemässigt men det är i alla fall original! Men kom ihåg, HV - gör Er aldrig av med gult! De ska vara tacksamma för att den gula färgen finns, det är räddaren i den blåvita nöden!

8. Färjestads BK
När FBK för några år sedan lämnade sin lilagula dräkt till historien (igen!) så lyfte man sig betydligt genom att spela i svart med lite touch av grönt och vitt. Detta var riktigt snyggt och hade i vanliga fall placerat äckelkaffegänget flera placeringar upp, men...numera är det helgrönt som gäller och betyget skjuts naturligtvis i sank när man försöker efterlikna den insomnade hockeyföreningen Hammarby IF (!) och den enda upplysningen som man kan ge Bajen-wanna-be BK är att det är ingen merit! Därför når de knappt sluspelsplats på listan och låt oss ändå hoppas att det är en bättre placering än den i verkligheten efter 55 omgångar i vår...

9. Linköping HC
Blått och vitt, hyvä Suomi...till skillnad mot HV så har LHC inga gula inslag som räddar utan ser istället ut som Finlandslandslag. Genom alla de år som "Klöbbän" varit i Elitserien så har fantasin fått stå tillbaka. Möjligen ett resultat av det ekonomiska korthus som de faktiskt är? Det värsta av allt är att framtidsutsikterna för en förändring av det finska motivet ser mörka ut.

10. Frölunda HC
Inte nog med att de drar ett löjets skimmer över de indianättlingar som finns kvar idag - man har dessutom möjligheter att istället utnyttja sina röda respektive vita retrodräkter som de använt då och då, som är av hög klass och som hade gett Växjö konkurrens om andra platsen. Men nej då, på baksidan biter man sig istället kvar vid en vidrig dress som ser ut som en mänsklig totempåle. Skyll er själva, ni kan kombinera med rött, grönt eller vitt - det blir inte roligt ändå!

11. Djurgårdens IF
För några år sedan tog man tillbaka de klassiska matchställen från 1950-talet då DIF totaldominerade svensk hockey. T.o.m. en gårdarhatare som undertecknad tyckte att det var en cool handling. Men som i flera fall innan så återföll man i gamla synder och dagens matchdräkter, oavsett färg, ser ut som skräp. Visserligen värdigt en klubb som ÄR skräp och för en gångs skull klandrar jag inte det dåliga valet eftersom det representerar DIF i övrigt. Vi tar det igen - skräp!

12. Timrå IK
Ibland kan faktiskt anonymitet bli så oigenkännligt att det blir så vansinnigt fult! F.d. Modo-wanna-be - rött, rött, rött och så lite vitt med det röda när det vankas bortamatcher. "Men våra tröjor liknar faktiskt Detroit Red Wings"...jaha, skulle det vara en merit efterlikna det mest fantasilösa som ett NHL-lag någonsin haft att visa upp i utseendeväg? Undertecknad ger inte ens TIK rådet "gör om, gör rätt". Det är nämligen försent!
Mer listor!!

Vi passar väl på att uppdatera Utelistan med lite korrigeringar då och gratulerar därför LHC:s Andreas Jämtin till en välförtjänt plats hos avarterna! Varför? Jo, han bölade ut i en av pauserna i Läkerol Arena senast att Gävle minsann var ett "gnällfäste". Den enda gången som Hockeyhufvudstaden ens närmar sig den benämningen är när herr Jämtin är på besök och sprider oglädje. Sen tycker undertecknad att lipsillen inte ska kasta sten i glashus då han själv representerar ett GnällHCsom inför varje säsong gråter ut i lokalblaskan om hur orättvist hög arenahyran är och som efter varje säsong lipar över hur man aldrig får ihop ekonomin. Jämtin & co kan i och för sig lika gärna fortsätta gnälla över att de aldrig kan bli riktiga män som Jonathan "Finnskogsskräcken" Granström och Simon Bertilsson!
 
Polismyndigheten får numera också plats på listan då man vill ta betalt av klubbarna för sin insats för att vissa bråkstakar, som klubbarna inte kan styra ett dugg över, vill närvara på matcherna. Hur tänker man?! Är inte uppgiften att hålla lag och ordning just polisens uppgift i vanliga fall? Vad blir nästa steg - ska rånoffer behöva betala en utryckningsavgift för att de hade fräckheten att vara i närheten av rånarna? Ska vi medborgare betala Brandkåren en peng om ens egendom börjar brinna? Ska ambulanspersonalen ha extra betalt av sin patient om dess hjärta håller på att stanna? Avgå, någon!
 
Vilka ska ut då? Tja, vi kickar väl ut FBK då eftersom de glatt hela Hockey-Sverige med en notorisk bottenplacering sedan serien startade i september. "Köp, sälj, byt namn och flytta" får väl också maka på sig i hopp om att det dröjer till nästa gång en pinsam flytt äger rum i NHL-rummet och trots allt - Atlanta Trashers är ändå historia, hur illa det än smakar efteråt...
Slutligen måste man ge Disciplinnämnden ett hedersomnämnande för att...tja, för att de helt enkelt inte vet vad de håller på med!
 
MVH F.d. Brynäsredaktionen
Betygsätt blogginlägg:
0
Rimligt?
Kort & gott.

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen Spelar Brynäs så här på lördag blir det tvåsiffrigt förlust... 😤
16hreplyretweetfavorite
BrynasPortalen En hel del vettigt i Ettanfotbolls ordförandes krönika, bland annat angående publik! https://t.co/fxY5eYuMTT
BrynasPortalen Seger 👍 Men vi kan ju vara ärliga och säga att det var tur att vi inte mötte ett bättre lag än Leksand.
BrynasPortalen Ju längre SHL skjuts upp desto bättre... 😬
BrynasPortalen När tänkte Brynäs börja träna på offensiven då? Ser bedrövligt ut det här... 🤔

Brynäs IF

Brynas FÖRSNACK | LINDSTEDT! Nyförvärvet Rosa Lindstedt gjorde sitt första mål i Brynäströjan i segern mot AIK. I klippet… https://t.co/M1J0djoq5R
3mreplyretweetfavorite
Brynas GAMEDAY! Ny helg = nya matcher i SDHL! 19.00 ikväll tar vi emot Modo hemma i Monitor ERP Arena. Matchen kan du se… https://t.co/bFLbWMB11B
5hreplyretweetfavorite
Brynas EFTERSNACK Hör Peter Anderssons ord om förlusten mot Oskarshamn från presskonferensen efter matchen. Se hela press… https://t.co/shux6zsj6M
15hreplyretweetfavorite
Brynas Förlust mot Oskarshamn med 2-5. https://t.co/ETa2MMKBez
16hreplyretweetfavorite
Brynas Slut på period 2.
17hreplyretweetfavorite