BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

En lämnade, den andre..?

Det var längesedan jag bloggade nu, tiden finns inte riktigt längre, men idag vill jag ta mig tiden att dela med mig lite av mina känslor kring en par spelare vars kontrakt varit osäkert kring. 

Jesper Ollas. Borde nog vara ett ! efter hans namn egentligen. 

När han värvades till Brynäs blev jag uppriktigt glad, delvis för att jag har vänner och även släkt som är Leksingar och det är ju alltid roligt att sno spelare från dom. Men också för att jag genom just dessa människors hjälp hade bra koll på honom, dock trodde jag aldrig han skulle bli så bra som han var innan sina skadeproblem. 

Jag minns matcher då allt gick i stå för Brynäs, det var trögt med det mesta. Plötsligt gavs Ollas mer speltid och så vände det. Han må vara fostrad med ett Leksandshjärta, men när han spelade i Sveriges vackraste tröja så gjorde han det med hela sitt hjärta och Ollas i högform var en gamechanger.

Skadorna förstörde det. Jag tror att Jesper Ollas fortfarande har mycket kvar att ge, men jag är inte helt säker på att han passar in i det Brynäs som byggs idag om han inte är i absolut toppform. Däremot tror jag att han kan vara en rejäl förstärkning för Leksand. Och även om masarna för mig är våra största rivaler så känns det ändå rätt vackert att Ollas återvänder till moderklubben nu, som en av mina missledda (leksands)vänner lite skämtsamt sa till mig när Ollas värvades; "Vi unnar honom chansen att spela i SHL, ni får låna honom tills vi är tillbaka." 

Vi lånade honom under ett par av Leksands vändor fram o tillbaka och hade stor behållning av han. Tack för lånet, han saknas mig, men han är hemma nu igen. Bra så. 

Johan Alcén. Första gången jag såg honom var som junior, då hade jag stora förhoppningar om hans väg till Senior i Brynäs, den vägen visade sig bli relativt krokig och lite annorlunda mot vad jag tänkte mig då. Men på flera sätt glädjer det mig mer nu. 

I skrivande stund är det osäckert om Alcén får vara kvar i Brynäs, jag skulle vilja dela med mig om några av mina tankar på varför han måste få vara kvar. 

Rollen: Johan har tagit sin roll som gnuggare o fjärdekedjakille utan protest, inte nog med det utan han gjorde det dessutom till 100%. Han är en agitator av rang, att ha en spelare som kan krypa under skinnet på motspelarna är nog så viktigt. Några hävdar att nu när vi värvat stjärnan i den delen av spelet, Granis, varför då behålla Alcén? Vaför inte ha två säger jag då.

Dessutom har ju Johan med sitt spel blivit lite av en publikfavorit o profil i laget. 

Det finns också en annan mycket viktig detalj som talar för att behålla Alcén. Han är den kanske bästa ambassadör för Brynäs jag sett på många år! Hans interagerande med fansen på sociala medier är inget annat än fantastiskt och bara det får mig på fullt allvar intresserad av att köpa biljetter för att se honom, och det lag han pratar så gott om på isen. 

En tredje detalj i det hela är att han är en lokal kille. Jag, och jag tror några flera, börjar känna att Brynäs är på väg att förlora sin identitet då flera med lång tid i klubben ratas/lämnar medans det värvas bredd utifrån. Jag förstår inte det, men jag vet en sak. Johan är en av oss, låt honom stanna...vi behöver honom!

Betygsätt blogginlägg:
4
Missar, mera missar, domare.
Brynäs-Leksand 5-0

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen @RoadLaker Hahaha ja den var bra... 🙂
BrynasPortalen Dubbelvinst! Bra jobbat Brynäs!
BrynasPortalen @NiemiTom Märkligt. Har domaren på isen dömt mål så ska det vara mål om de inte kan se på mål kameran om den är inne eller inte....
BrynasPortalen RT @Brynas: Om cirka 20 minuter är det dags för Brynäs Dam att spela mot HV71! Hoppas så många som möjligt av er som är på plats stannar kv…
BrynasPortalen @BedBreakfastMan Det är BEDRÖVLIGT...

Brynäs IF

Brynas Adam Boqvist gästspelade i Brynäs J20. https://t.co/f396kMtj0u. #Brynäs
4hreplyretweetfavorite
Brynas Ny straffseger för Brynäs Dam. #Brynäs #SDHL
6hreplyretweetfavorite
Brynas Nionde raka hemmasegern i hemmaborgen Gavlerinken Arena. Brynäs IF tog tre viktiga poäng inför fullsatt arena!… https://t.co/mWoXIBnL46
13hreplyretweetfavorite
Brynas Brynäs dam jagar nya poäng på söndagseftermiddagen. https://t.co/xdvjZ8Rzmm. #Brynäs #SDHL #Visesigavlerinken
16hreplyretweetfavorite
Brynas Brynäs Dam vann efter straffar. https://t.co/sDjzuXWoSb. #Brynäs #SDHL