BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Elitserien 14/15: Färjestad.

Jag är en ganska lugn och sansad person, när det gäller Brynäs motståndare vill jag påstå att mina känslor i de allra flesta fall sträcker sig till en hälsosam rivalitet, men inte mycket längre än så. Färjestad skulle man nog kunna kalla undantaget från regeln. Märkligt nog kan jag trots att jag genuint ogillar dem inte låta bli att på sätt och vis beundra hur de år efter år lyckas hålla sig långt framme när det drar ihop sig.
Hur står klubben sig då i år?

 

Hur Fbk har tänkt sig på måkvaktssidan har jag inte riktigt klart för mig, just nu har man tre målvakter på kontrakt. Har man tänkt sig låna ut, är kanske någon av PW eller Taylor på väg bort? Jag vet inte men som lagupställningen ser ut just nu -med vad jag gissar PW/Taylor som målvaktspar och nyförvärvet Justin Pogge strax bakom vilket lär vässa konkurrensen- kan jag inte säga annat än att laget har välbeställt på målvkatspositionen. Tycker nog att det ser fullt godkänt ut även om någon av de två jag sätter högst försvinner.

 

Backsidan imponerar. Unga talanger som Kylington och Byström, kanske inte så flashiga men hårt jobbande Grundel och Arell, intressanta nyförvärv i Gunnarsson, Lalonde och kanske ska man där även räkna in Jensen. Hela styrkan ledd av härföraren Tollefsen. Jag påstår att det här är en av de bästa backuppsättningarna i Elitserien denna säsong, kanske t o m DEN bästa.

 

Laget ser heller inte oävet ut framåt, ett flertal som kanske inte är några skyttekungar men ändå kan vara med och bidra i produktionen och jag måste säga att det ska bli mycket intressant att se vad som händer nu när Milan Gulas får sällskap av landsmannen och klassförvärvet Jakub Klepis. Och vad kan en sådan som Linus Persson göra nu när han är hemma på Värmländsk mark igen? 

 

Måste dock säga att jag är besviken på att Jocke Rohdin hamnade där, jag har alltid gillat honom och hans lite burdusa sätt att spela hockey, men att gå till Färjestad? Näe, det går inte att gilla!

 

I det jag hört och läst hittills om hur snacket går så verkar många se Växjö och i viss mån Frölunda som favoriter denna säsong, i det sammanhanget tror jag man ska akta sig för att glömma bort Färjestad. Klubben har som sagt en enastående förmåga att finnas med långt framme när det drar ihop sig, jag ser ingen anledning till varför inte historien ska upprepa sig ännu en säsong. Man mönstrar ett lag med få riktiga svagheter och dessutom under skicklige coachen Tommy Samuelsson, jag skulle bli mer förvånad om detta lag inte spelar semifinal till våren än tvärtom.

 

Tyvärr
Betygsätt blogginlägg:
1
Elitserien 14/15: Örebro.
Elitserien 14/15: Djurgården.

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen @Jocke_And Enligt Molgan gick det bara att se i slowmotion att det var offside 🧐😲🙉
BrynasPortalen Frölunda förlänger kontrakt och Djurgården ser ut att värva trots klubbdirektörernas överenskommelse, men det är ju… https://t.co/8XJmuc5lq2
BrynasPortalen Brynäs räknar inte skotten, Brynäs räknar målen istället 😉
BrynasPortalen Rätt bra den där Ersson! https://t.co/Mnnc4QHlId
BrynasPortalen Till er som inte redan blivit privatpartner, gå med! 🙂 https://t.co/Xn0a5m6wGc

Brynäs IF

Brynas Under veckan har Intersport en kalasdeal på collegetröjor. Se årets kollektion och spana in utbudet här: https://t.co/35hzMNV5OM
4hreplyretweetfavorite
Brynas Statusuppdatering kring Erika Grahm.
22hreplyretweetfavorite
Brynashttps://t.co/MR7GswpDsO kan du se presskonferensen efter matchen mot Växjö. Tack till https://t.co/dYYzovlON1 f… https://t.co/5JFwlRUFYu
Brynas Förlust med 1-5 mot Växjö. https://t.co/6ojiKPLGsj