Tre i rad från Tomas, jag får skärpa mig lite ;-) Men ska jag vara lite allvarlig, så har livet krävt fokus på helt andra ställen under en tid och varken hockey eller bloggandet har känts särskilt viktigt i jämförelse. Men jag vill ju inte låta er trogna läsare bli utan blogginlägg från mig så här kommer ett, förhoppningsvis, kortare inlägg.

Brendl, killen med ett fantastiskt målsinne och ett kroppsspråk som ett ösregn, har funnits på var Brynässupporters tunga den senaste tiden. Ska man döma av vissa tidningsartiklar, så ska Pavel mer eller mindre be på sina bara knän om att komma till Brynäs. Nu kan jag väl inte riktigt se något som verifierar detta mer än vissa journalisters eget dragna slutsatser. Visst verkar Brynäs som ett hett alternativ för tjecken, men nog tror jag att lönekuvertet väger mest även i detta fall.

Det går ju dock inte att känna sig smickrad av ord som "Brynäs är den klubb jag trivts bäst hos". Och jag kan inte säga att jag har något emot att se Brendl i en Brynäströja igen, MEN, för det finns en hel del men i denna fråga, jag vill se en Brendl i den målform han var i när han var här senast. Jag vill se en Brendl som är med från inledningen på säsongen så laget kan byggas med honom och inte anpassas efter en knapp tredjedel av serien. Ett hockeylag är en komplex mekanism, och reagerar inte alltid helt optimalt på förändringar när maskineriet är i full gång. En Brendl påverkar garanterat maskineriet, sen om det är positivt eller negativt är mer osäkert.

Sen har vi den här, inte helt obetydliga, frågan om ekonomi. Vad kostar till att börja med Brendl? Visst går det att ta honom på artistkontrakt, men det är ju fortfarande inte gratis, och så mycket mindre än vad Holös fick i Växjö tror jag inte Pavel nöjer sig med, hur mycket han än trivdes i Brynäs. Så riskera ekonomin, som troligen är rätt prövad på grund av de mediokra publiksiffrorna, känns lite väl äventyrligt. Jag tror helt enkelt inte det är värt det. Nu kanske det kommer efter "fel" match, men målskyttet har inte varit ett särskilt stort problem. Inte om vi jämför med försvaret. Ska det förstärkas så vill jag helst ha en stabil defensiv pjäs i julklapp, vad sysslar Kankanpärä med nu för tiden? ;-)

Jag tycker helt enkelt Brynäs ska erbjuda Brendl kontrakt från och med nästa säsong, för då kommer behovet av målskyttar att vara enormt. Generationsskiftet som kommer är värt ett helt eget inlägg för den delen. Nu är det backvärvning alternativt ingen värvning som gäller.

---

Jag är ju som bekant en stor kritiker till domarna lite då och nu. Men jag måste inflika att jag inte haft några allvarligare utbrott de två senaste matcherna, så vi kanske går en ljusare framtid emot.